Зараз читаю
Вчені назвали максимальний вік, до якого може дожити людина

Вчені назвали максимальний вік, до якого може дожити людина

Експерти з бізнес-університету HEC Montréal у Канаді зібрали цікаві статистичні дані.

За словами вчених, вік, до якого може дожити людина, становить 130-180 років. Більше того, експерти впевнені, що є обставини, при котрих верхня межа зовсім відсутня. Такі висновки вони зробили, спираючись на статистику.

Так, у статті сказано, що коли людина досягає віку в 50 років, ризик її смерті з кожним роком збільшується. Але вже після 80 років він починає поступово знижуватися і вирівнюється до 110 років.

Раніше більшу частину даних виводили із опитування груп, які належали до молодшого віку, але для такого типу досліджень вони не підходять. Для точних висновків потрібна інформація про людей, які прожили понад 105 років.

За словами експертів, ризик смерті після подолання рубежу 110 років становить 50 відсотків. Такий показник актуальний як чоловіків, так жінок.

Ще в XIX столітті вчений-демограф Вільям Джон Томс був упевнений у тому, що тривалість життя не залежить від звичок людини, її харчування та соціального оточення. У своїх працях він описував різноманітні випадки довголіття, з якими зіткнувся, вивчаючи людей.