Зараз читаю
Coca-Cola відбудує зруйнований дитсадок на Київщині

Coca-Cola відбудує зруйнований дитсадок на Київщині

У селі Богданівка, що у Броварському районі, під час бойових дій постраждав дитячий садок. Будівля зазнала значних руйнувань, тому тепер можлива тільки відбудова закладу.

Богданівка належить до Великодимерської територіальної громади, на території якої вже близько 25 років працює завод Coca-Cola. Тому компанія вирішила долучитись до процесу відбудови України та звести новий сучасний дитсадок у цьому селі.

Окупанти практично знищили інфраструктуру Богданівки

Під час бойових дій особливо сильно постраждало село Богданівка Великодимерської громади. Тут окупанти практично знищили всю сільську інфраструктуру. Руйнувань зазнали амбулаторія, а також школа і дитячий садок, які відвідували близько 120 дітей.

“Доля подарувала нашим мешканцям щастя жити у мальовничій місцевості. Але доля послала нам і жахливе випробування, яке ми гідно витримуємо. Свої зусилля об’єднали люди, влада, підприємства нашої громади. Coca-Cola збудує для нас дитячий садок і у Богданівці зазвучить голосний дитячий сміх. Це сильна відповідь тому злу, яке прийшло на нашу землю”, – поділився голова Великодимерської ОТГ Анатолій Бочкарьов.

Coca-Cola збудує новий сучасний дитсадок у Богданівці: яким він буде

Coca-Cola вирішила не ремонтувати пошкоджений дитсадок, а відбудувати новий і сучасний дошкільний заклад. Дитсадок буде максимально прилаштований до навчальних потреб дітей та їхнього відпочинку.

Крім цього, будівля матиме укриття, де в разі повітряної тривоги дошкільнята та працівники закладу зможуть перечекати небезпеку.

Coca-Cola обрала цей об’єкт для першочергового інвестування, оскільки громада визначила дошкільний заклад як найбільш нагальну потребу. Компанія інвестує близько 1,1 мільйона доларів США на відбудову закладу.

Завод Coca-Cola теж постраждав під час бойових дій

З перших днів звільнення Броварщини компанія активно працювала над відновленням виробництва. На початку травня 2022 року роботу заводу було поновлено з урахуванням усіх вимог якості та безпеки. Крім цього, підприємство не мало жодних кадрових скорочень, а тому всі працівники зберегли свої робочі місця.

У такі безпрецедентно важкі часи ми робимо все, щоб служити українському суспільству, незважаючи на будь-які перешкоди. Ми відновлюємо бізнес-процеси та інвестуємо у відбудову місцевої громади,
– прокоментував Константінос Спанудіс, генеральний директор Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.

З перших днів війни Coca-Cola підтримала українське суспільство. Понад 1,14 мільйона літрів продукції компанії було доставлено у ті точки, де відчувалася гостра потреба. Під час війни багато співробітників компанії стали волонтерами як за своєї ініціативи, так і за підтримки компанії.

На даний момент, The Coca-Cola Company, Coca-Cola HBC, інші партнери-ботлери та Фундація Coca-Cola взяли на себе зобов’язання виділити понад 18,5 мільйона доларів США для підтримки своїх локальних працівників та масштабних зусиль з гуманітарної підтримки України. Окрім інвестиції у відновлення місцевої громади біля заводу Coca-Cola, компанія зараз зосереджена на забезпеченні життєво необхідними продуктами харчування та водою тих, хто їх потребує в Україні, надає допомогу переміщеним особам.